Brbljaonica

[Povijest] [Opcije]

[20.05.'13. 12:34] tica: :mah

[20.05.'13. 13:13] frida♥: gdje si ticp moja

[20.05.'13. 13:16] tica: ma evo me radim, a najradije bih recimo gledala film :D

[20.05.'13. 13:16] tica: kako mi ti deveraš?

[20.05.'13. 13:16] tica: evo ja sam i gladna

[21.05.'13. 07:00] MONDO: :mondo

[21.05.'13. 08:26] frida♥: Mondo kako teku mracni bracni dani :)

[21.05.'13. 09:18] MONDO: ma divota sve, eto tako :)

[21.05.'13. 09:46] tica: tako i treba :) 

[22.05.'13. 09:34] frida♥: :s

[22.05.'13. 10:05] tica: štae :D

Autor Tema: Muško - Ženska prijateljstva  (Posjeta: 4692 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

truck driver

• Gost
Odg: Muško - Ženska prijateljstva
« Odgovori #60 : 23.01.'09. 11:54 »
Sad ozbiljno. Ja mislim da je takvo prijateljstvo moguće i što više imam nekoliko takvih prijateljstava. Ljudi nisu životinje pa da se sve svodi na seks. Ako se dvije osobe intelektualno slažu, a ne postoji seksualna privlačnost, mogu ostvariti takvo prijateljstvo. Ili ako su oboje u kvalitetnom braku ili vezi koju neće razoriti zbog trenutne međusobne seksualne privlačnosti. Pri tome smatram da je za brak ili ozbiljnu vezu također nužno prijateljstvo. Strast i zaljubljenost prođe, prijateljstvo, ljubav i poštovanje ostaje. Ako toga nema, veza ili brak sigurno propadaju. One priče "...mi smo u braku samo radi djece..." ne priznajem. Ako si samo radi toga u braku - to više nije brak. A kad voliš i poštuješ osobu s kojom si u vezi, možeš ostvariti prijateljstvo i sa drugim osobama suprotnog spola koje dijele tvoje životne stavove, poštuju tvoj životni izbor i koje (to je poželjno ali nije nužno) također imaju kvalitetnu vezu. Bitno je da u tom prijateljstvu nema (zadnjih) primisli. :-)

:palacgore  :raja  :bravo  :yeah:  :svakacast

Offline Mia

• Spol: Ženski
  • Limited edition
« Odgovori #61 : 23.01.'09. 13:35 »
;/  morebit
...Mada svaki put uredno nešto poželim, želje mi se baš i ne ispunjavaju. Negdje je zapelo...Možda se ispunjavaju nekom drugom? Ne bi bilo prvi put... Nema veze, ne ljutim se. Dobre su to želje, šteta bi bilo da samo tako propadnu...

Offline tereza

« Odgovori #62 : 23.01.'09. 15:27 »
Jesi li ti Iznogud oženjen?

Offline zečić

• Najdosadniji Forumas Od Svih Forumasa Na Svijetu!Laze naj dosadniji od naj dosadnijih!
  • Spol: Muški
« Odgovori #63 : 23.01.'09. 17:15 »
MORE  MORE

:voPi  :raja  :joj
:zeko

Offline Bigie

• Admin
« Odgovori #64 : 23.01.'09. 17:56 »
Ja jednom napisala... na današnjem vaktu nema prijateljstva uopće. Kamo li muško - ženskog :D

Salim se.
Ne šalim...
ili šalim?
Ma jok...  :roki

Mozda ga i ima ali jedna osoba je tu uvijek ili bila zaljubljena u drugu ili će ubrzo postat.
Neko će sve dati za voljenu osobu... pa i biti joj pravi prijatelj.
Ali, je li to onda iskreno prijateljstvo?

Offline lipaking

• VIRUS DESTROYER
« Odgovori #65 : 25.01.'09. 10:28 »
Sad ozbiljno. Ja mislim da je takvo prijateljstvo moguće i što više imam nekoliko takvih prijateljstava. Ljudi nisu životinje pa da se sve svodi na seks. Ako se dvije osobe intelektualno slažu, a ne postoji seksualna privlačnost, mogu ostvariti takvo prijateljstvo. Ili ako su oboje u kvalitetnom braku ili vezi koju neće razoriti zbog trenutne međusobne seksualne privlačnosti. Pri tome smatram da je za brak ili ozbiljnu vezu također nužno prijateljstvo. Strast i zaljubljenost prođe, prijateljstvo, ljubav i poštovanje ostaje. Ako toga nema, veza ili brak sigurno propadaju. One priče "...mi smo u braku samo radi djece..." ne priznajem. Ako si samo radi toga u braku - to više nije brak. A kad voliš i poštuješ osobu s kojom si u vezi, možeš ostvariti prijateljstvo i sa drugim osobama suprotnog spola koje dijele tvoje životne stavove, poštuju tvoj životni izbor i koje (to je poželjno ali nije nužno) također imaju kvalitetnu vezu. Bitno je da u tom prijateljstvu nema (zadnjih) primisli. :-)
mocno napisano,slazem se sa tebe u potpunost.svaka cast. :palacgore
SLOBODA GOVORA ZNACI PRAVO NA ZIVOT I DEMOKRACIJU ZIVJETI SLOBODNO ZNACI GOVORITI SLOBODNO STO ZELI!!!

Offline Mia

• Limited edition
« Odgovori #66 : 14.03.'09. 10:44 »
Imala sam jednog frenda dugo vremena i nikad ništa nije bilo među nama,ni privlačnosti ni fizičkog kontakta,što ne znači da s nekim drugim ne bi bilo. Može biti svašta,zavisno od toga o kome se radi.
Nekome ćeš biti dobar prijatelj samo da bi mu se približio i dobio šansu za nešto više,tako da je muško-žensko prijateljstvo relativan pojam.
P.S.Trenutno živim i imam dijete s najboljim prijateljem :D

...Mada svaki put uredno nešto poželim, želje mi se baš i ne ispunjavaju. Negdje je zapelo...Možda se ispunjavaju nekom drugom? Ne bi bilo prvi put... Nema veze, ne ljutim se. Dobre su to želje, šteta bi bilo da samo tako propadnu...

Offline baby doll

Re: Muško - Ženska prijateljstva
« Odgovori #67 : 05.10.'10. 13:30 »
Hmmm sada malo starija ponovno citam ovu temu, i pitam se zasto smo svi pisali o tome da ako u ovakvom prijateljstvu postoji ikakva privlacnost, to je nesto lose? Zasto bi to bilo lose? Ili smo se fokusirali na to ako imamo partnera, pa imamo jos i prijatelja/e drugog spola, je li to ugrozava nasu vezu?
Ako je prvo u pitanju, mislim da svako odnos evoluira i mijenja se u ovom ili onom smijeru. Iz prijateljstva se moze roditi ljubav, iz ljubavi prijateljstvo, iz prijateljstva, samo poznanstvo; poznanstva prijateljstvo... Odnosi s ljudima, prijateljima, nisu cijeli zivot isti. Jako su rijetki oni koji su zadrzali najboljeg prijatelja/cu od djetistva za cijeli zivot... U gimnaziji mi se desilo da sam postala jako dobra prijateljica s bivsim momkom. Desilo mi se i da sam se zaljubila u jako dobrog prijatelja, pa opet ostali super prijatelji i bili tu jedno za drugo bez obzira na osobne osjecaje...

A ako smo pricali o drugome, o opasnosti za vezu ako smo bliski prijatelji s jos jednom osobon suprotnog spola... to opet mislim da ne bi trebao biti problem. Nekada bas to moze pomoci vezi. Nekada neke stvari ne mozemo razumjeti, ni nakon sati i dana razglabanja sa prijateljicama... I onda prijatelj ti da misljenje "sa druge strane price" i sve ima savrsenog smisla...
Every day we have is one more than we deserve

Offline Iznogud

« Odgovori #68 : 05.10.'10. 14:47 »
Dobor si to izanalizirala Baby :)
Samo to sa zaljubljenošću rijetko ide kako treba, iako mislim da je u redu... trebaju obje strane bit spremne zanemariti one jače osjećaje i držat se prijateljstva... Ah, kako život može biti jednostavan kad ga ljudi ne bi komplicirali :D

Offline MONDO

• Ide pola babe ulicom....
« Odgovori #69 : 05.10.'10. 15:12 »
Moje je misljenje da postoje razlicite vrste prijateljstava. Postoje prijateljstva izmedju zene i muskarca koja su vrlo iskrena, ali samo u slucajevima kada ne postoji privlacnost s bilo koje strane. Postoje i druga prijateljstva koja se karakteriziraju seksualnom tenzijom, sto ni u kojem slucaju nije glupo ili bezveze, bas se doda onako fina nota prijateljstvu. Jos ako je svima ugodno u toj tenziji, to je ekstra. Pa ljudi su tu da se vole. I ako ti se neko svidja ugodno ti je biti u njenom/njegovom drustvu. Ma tenzija je zakon!.
Idu dvije bijele lopte, i još jedna bijela.

Offline baby doll

« Odgovori #70 : 05.10.'10. 16:22 »
Zasto je prijateljstvo iskreno samo ako nema privlacnosti? Privlacnost je prirodna i moze se desiti.Nije nesto sto planiras, ili kontroliras. Ja mislim da je vazno biti iskren i otvoren o tome i da druga strana to ne zloupotrijebi...
Every day we have is one more than we deserve

Offline MONDO

• Ide pola babe ulicom....
« Odgovori #71 : 05.10.'10. 17:47 »
Znao sam da ce se neko uhvatiti za ovo "iskreno", tu sam se malo pogresno izrazio. Naravno da obje vrste prijateljstava mogu bit iskrene. Privlacnost ne kontroliras, istina, ali znam svojih prijateljica koje mi fakat nikad nece biti privlacne.
Idu dvije bijele lopte, i još jedna bijela.

Offline Niobe

• Tražim smisao...
« Odgovori #72 : 09.10.'10. 19:19 »
mene strasno nervira kad neko kategoricki tvrdi da takvo prijateljstvo ne postoji.
mozda za TEBE ne postoji, ali opcenito postoji.

Ja sam sa svojim najboljim prijateljem zivjela 3 mjeseca(i dalje bih, ali isprijecile su se druge stvari) i volim ga ko brata(mislim da se tako voli brat) bez ikakvih tenzija i slicnih budalestina. ha ja.
..women might be able to fake orgasms but men can fake whole relationships..