Hmmm sada malo starija ponovno citam ovu temu, i pitam se zasto smo svi pisali o tome da ako u ovakvom prijateljstvu postoji ikakva privlacnost, to je nesto lose? Zasto bi to bilo lose? Ili smo se fokusirali na to ako imamo partnera, pa imamo jos i prijatelja/e drugog spola, je li to ugrozava nasu vezu?
Ako je prvo u pitanju, mislim da svako odnos evoluira i mijenja se u ovom ili onom smijeru. Iz prijateljstva se moze roditi ljubav, iz ljubavi prijateljstvo, iz prijateljstva, samo poznanstvo; poznanstva prijateljstvo... Odnosi s ljudima, prijateljima, nisu cijeli zivot isti. Jako su rijetki oni koji su zadrzali najboljeg prijatelja/cu od djetistva za cijeli zivot... U gimnaziji mi se desilo da sam postala jako dobra prijateljica s bivsim momkom. Desilo mi se i da sam se zaljubila u jako dobrog prijatelja, pa opet ostali super prijatelji i bili tu jedno za drugo bez obzira na osobne osjecaje...
A ako smo pricali o drugome, o opasnosti za vezu ako smo bliski prijatelji s jos jednom osobon suprotnog spola... to opet mislim da ne bi trebao biti problem. Nekada bas to moze pomoci vezi. Nekada neke stvari ne mozemo razumjeti, ni nakon sati i dana razglabanja sa prijateljicama... I onda prijatelj ti da misljenje "sa druge strane price" i sve ima savrsenog smisla...